"Nu sunt de acord cu faptul ca statul trebuie sa se pozitioneze ca un salvator al societatilor aflate in dificultate. in cazul Rafo, am inteles ca exista suspiciuni privind evaziunea fiscala si frauda", a declarat ieri premierul Tariceanu, la o intalnire cu reprezentantii AVAS. El s-a pronuntat impotriva adoptarii de catre Guvern a unor masuri pentru salvarea societatilor aflate in dificultate, raspunzand unei intrebari referitoare la soarta ordonantei Rafo.

Imediat dupa instalare, Cabinetul Tariceanu a aprobat un act normativ prin care suspenda, pentru o perioada de 90 de zile, o ordonanta de urgenta adoptata de Guvernul Nastase potrivit careia datorii insumand peste 16.000 miliarde lei apartinand Rafo si Carom Onesti erau preluate de AVAS. intrebat daca Executivul va prelungi suspendarea "ordonantei Rafo", premierul a spus ca o astfel de masura ar fi inutila in varianta votului negativ la Camera Deputatilor asupra actului normativ emis de Guvernul Nastase.

"Ordonanta Rafo a fost deja respinsa in Senat. Sunt increzator ca acelasi lucru se va intampla si in cazul Camerei Deputatilor, si atunci si prelungirea pica", a afirmat Tariceanu. Reamintim ca pe ultima suta de metri a guvernarii, la jumatatea lunii noiembrie 2004, fostul guvern a aprobat actul normativ care prevede transferul catre AVAS al creantelor fiscale detinute de Ministerul Finantelor, la 31 octombrie 2004, la Rafo si Carom, reprezentand impozite, taxe, contributii si alte venituri fiscale, inclusiv accesoriile aferente acestora, in vederea recuperarii.

Conform actului normativ, AVAS urma sa preia si creantele detinute la cele doua societati de Directia Vamilor Iasi. Un vot negativ din partea deputatilor ar putea avea ca efect, cel mai probabil, inchiderea rafinariei din Onesti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri