Federatia Nationala a Sindicatelor din Electricitate Univers cere o intalnire urgenta cu reprezentantii Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), la care sa fie prezentate masurile ce vor fi adoptate pentru eficientizarea activitatii companiei Hidroelectrica, informeaza Mediafax.
FNSEU, organizatie sindicala reprezentativa la nivel de SC Hidroelectrica SA, precizeaza vineri, intr-un comunicat de presa, ca a luat act "cu ingrijorare" de faptul ca instanta a aprobat cererea Consiliului de administratie de intrare in insolventa prin reorganizare judiciara si solicita MECMA organizarea unei intalniri de urgenta, in cadrul careia sa fie prezentate motivele ce au condus la luarea acestei decizii, masurile care vor fi luate "impotriva celor care se fac vinovati de situatia economico-financiara dezastruoasa invocata de consiliul de administratie" si, nu in ultimul rand, masurile care vor fi adoptate pentru eficientizarea activitatii companiei.

Sindicalistii mai transmit ministerului ca doresc ca SC Hidroelectrica SA sa scape de contractele de vanzare a energiei electrice cu asa-zisii "baieti destepti", considerate "contracte oneroase de retehnologizare" a grupurilor energetice de la Portile de Fier I, Portile de Fier 2 si de pe raul Olt si de alte contracte de acest tip, precizand ca nu au facut decat sa complice situatia societatii, dar si sa se ajunga in situatia in care grupurile energetice retehnologizate sa nu mai functioneze.

Tribunalului Bucuresti a admis, miercuri, deschiderea procedurii generale de insolventa in cazul Hidroelectrica, a declarat avocatul Remus Borza, precizand ca solutia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, insa este executorie.

Borza a precizat ca decizia Tribunalului Bucuresti de deschidere a procedurii insolventei Hidroelectrica este executorie si va fi pusa in aplicare imediat.

Potrivit lui Remus Borza, instanta a numit Euro Insol SPRL ca administrator judiciar in cazul procedurii de insolventa a Hidroelectrica.

Administratorul judiciar va incepe procedurile prin care va trebui sa readuca Hidroelectrica la profit, a precizat Remus Borza.

Firma Euro Insol, detinuta de Borza, a mai fost desemnata recent administrator judiciar al complexului expozitional Romexpo si al UCM Resita si gestioneaza totodata si alte proiecte aflate in insolventa, precum Asmita Gardens, Ibiza Sol, Uztel, RHS, Servtrans sau Plafar.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei, a confirmat decizia de deschidere a procedurii insolventei in cazul Hidroelectrica, precizand ca adminsitratorul judiciar stabilit de instanta este Euro Insol SPRL.

Laura Andrei a precizat ca prin aceasta decizie s-au impus toate obligatiile prevazute de legislatia in vigoare in aceasta materie.

Decizia poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, a mai spus Laura Andrei.

"MECMA atrage atentia asupra urmatoarelor aspecte: nu se are in vedere si nu va fi promovata nicio actiune de instrainare a unor active dedicate Sistemului Energetic National, nu se are in vedere si nu va fi promovat niciun mecanism de scadere a capacitatilor de productie a energiei electrice, nu se are in vedere si nu va fi promovat niciun mecanism de vanzare a actiunilor detinute de statul roman la acest operator economic", se arata intr-un comunicat al MECMA.

Potrivit MECMA, in urma reorganizarii, se are in vedere cresterea eficientei energetice si economice in procedura de energie electrica, valorificarea potentialului hidroenergetic neamenajat si atragerea capitalului privat in proiectele de dezvoltare si retehnologizare, precum si diversificarea si valorificarea serviciilor de sistem asigurate.

Hidroelectrica SA a cerut Tribunalului Bucuresti, la finele saptamanii trecute, intrarea in insolventa.
Consiliul de Administratie a decis sa solicite intrarea in insolventa a Hidroelectrica din cauza scaderii cifrei de afaceri si a cresterii datoriilor, a informat compania, care a mentionat ca toate contractele vor fi continuate "in conditii de eficienta, transparenta si legalitate".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri