Romania este singura tara din Europa care poate sa creasca cu 5%, in contextul in care are caracteristicile unei piete emergente, care ar trebui sa atraga investitorii din perspectiva rentabilitatii sporite, a spus Lucian Isar, ministrul delegat pentru mediul de afaceri, cu ocazia unei conferinte de private equity.
"Daca ne uitam in Europa, Romania este singura care are un potential de crestere de 5%. Avem caracteristicile unei economii emergente, ceea ce inseamna ca putem oferi investitorilor rentabilitate sporita", a spus Isar, la conferinta anuala a Asociatiei Fondurilor de Private Equity si Venture Capital din Sud-Estul Europei (SEEPEA).

El a precizat ca actualul Guvern este pro-business si va incerca sa ridice potentialul de crestere al economiei, de la 2-3% unde a cazut in urma recesiunii, la 5-6%.

Isar este increzator in potentialul Romaniei de a atrage investitii, in conditiile in care economia noastra nu are un ciclu de dezvoltare corelat cu cel al campionilor din zona, precum Polonia.

"Eu cred ca suntem cum era Polonia in urma cu 7 ani", a subliniat ministrul delegat pentru mediul de afaceri.

In plus, Isar este convins ca nu exista acum in lume o problema de capital, ceea ce inseamna ca afacerile bune din Romania nu vor avea probleme sa isi gasesasca finantere.

De asemenea, el a reluat discursul despre demersul ambidextru de reaprindere a economiei si, in al doilea rand, de a mentine stabilitatea macroeconomica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri