Banca Mondiala va sprijini Romania, in urmatorii patru ani, sa implementeze angajamentele asumate in privinta acquis-ului comunitar, a declarat Owaise Saadat, seful Biroului Bancii Mondiale din Romania, citat de Radio Romania Actualitati.
Reprezentantul Bancii Mondiale a precizat ca exista milioane de fermieri in Romania care sunt gata sa-si exporte produsele in Uniunea Europeana, dar aceste produse trebuie sa indeplineasca standardele europene. Proiectul BM in domeniul agriculturii va ajuta fermierii din Romania sa cunoasca cel fel de alimente sunt acceptate in fiecare dintre tarile Europei, sa inteleaga cum pot beneficia de subventiile prevazute in politica agricola comuna.

"Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca noi nu avem o agenda diferita de cea a Uniunii Europene. stiu ca toata lumea este dispusa sa va imprumute bani. si mai stiu ca banii nu mai sunt o problema acum. Dar la nivelul municipalitatilor aveti nevoie de proiecte viabile, sustenabile si care sa serveasca intereselor comunitatilor locale. Noi avem experienta derularii unor astfel de proiecte in Ungaria, Polonia si alte state din lume si vrem sa aducem in Romania cele mai bune practici in domeniu", a subliniat Saadat.

Acesta a semnalat ca nu exista nici un capitol si nici o prevedere a acquis-ului in domeniul dezvoltarii sectorului social, a sanatatii, educatiei, protectiei sociale.

"Banca Mondiala lupta impotriva saraciei. Acesta este mandatul nostru principal, sa sprijinim sectoarele educatiei si sanatatii, iar Romania are inca nevoi importante in sectoarele sociale. Pentru a rezuma, strategia noastra se bazeaza pe doi stalpi, primul fiind de a sprijini eforturile Romaniei de a-si respecta angajamentele fata de Uniunea Europeana, iar al doilea fiind sa nu neglijeze oamenii saraci si mai putin avantajati din Romania", a adaugat oficialul BM
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri