Investitia este estimata la 2,2 miliarde de euro, iar statul se va asocia cu companii straine.
Unitatile trei si patru ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda vor fi construite simultan, daca Guvernul va aviza in acest sens propunerea care va fi facuta de Ministerul Economiei si Comertului (MEC). Institutia informeaza ca studiul de fezabilitate referitor la cele doua unitati a stabilit ca realizarea simultana a celor doua reactoare reprezinta varianta optima, atit din punctul de vedere al investitiilor, cit si al rentabilitatii economice.

Curent cu 30 de euro megawattul

Potrivit MEC, costurile estimate ale intregului proiect sint de 2,2 miliarde de euro, iar costul energiei electrice produse aici este cuprins intre 30 si 35 de euro/MWH, cu o rentabilitate cuprinsa intre 9 si 11%. Pretul energiei produse aici este comparabil cu cel din cele mai rentabile centrale termoelectrice. Costurile anuale de operare pentru cele doua reactoare sint estimate la 100 de milioane de euro. Potrivit studiului de fezabilitate, pentru construirea celor doua reactoare va lua fiinta o societate comerciala mixta cu capital privat, in care aportul Nuclearelectrica va consta in cele doua unitati, incepute inainte de 1989. Societatea urmeaza sa fie si operatorul comercial al celor doua reactoare.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4926&art=11776&cHash=c6718181c9

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri