Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, luni, intrebata daca este de rau augur faptul ca FMI si-a amanat vizita in Romania pana dupa referendum, ca USL a negociat cu Fondul inainte de instalarea Guvernului Ponta si a facut aceste negocieri bine.
Intrebata cum vede situatia creata de faptul ca FMI nu va veni pana dupa referendum si daca e de rau augur aceasta amanare, Mariana Campeanu a raspuns: "Nu stiu. Este o decizie pe care a luat-o FMI. Eu va aduc aminte ca am negociat cu FMI chiar inainte ca acest Guvern sa fie instalat si as putea sa spun ca am negociat bine si chiar am mai reparat putine lucruri care se mai puteau repara acum", relateaza Mediafax.

Ea a sustinut ca negocierea initiala cu FMI a fost una defavorabila Romaniei.

"Pot sa afirm cu certitudine ca negocierea care a fost facuta la vremea respectiva a fost o negociere defavorabila Romaniei. Pot sa spun foarte clar ca nu au avut persoane care sa stie sa negocieze cu FMI, pentru ca erau o serie intreaga de masuri care puteau fi luate altfel, la alt nivel, si poate chiar si in alte domenii", a spus Campeanu.

Ministrul Muncii a admis ca acordul cu FMI a fost necesar, precum si imprumutul, aratand insa ca modul in care s-a negociat a fost unul deficitar.

"Nu vreau sa spun ca nu aveam nevoie in acea perioada de un acord cu FMI si poate si de un anumit imprumut. Dar modul cum s-a negociat si mai ales, dupa aceea - nu stim modul cum au fost folositi banii - sigur ar fi fost facut altfel daca USL era atunci la putere", a spus Mariana Campeanu.

Delegatia comuna a Fondului Monetar International (FMI), Comisia Europeana si Banca Mondiala si-a amanat vizita in Romania, programata sa inceapa pe 24 iulie, in saptamana care urmeaza referendumului pentru demiterea presedintelui Basescu, din 29 iulie, a anuntat premierul Victor Ponta.

"Delegatia Fondului Monetar International, Comisiei Europeane si Bancii Mondiale se va afla in Romania in saptamana imediata dupa referendum (...) Bineinteles ca s-a amanat pentru ca delegatiile FMI si CE au considerat intotdeauna ca nu trebuie sa vina in campanie electorala. Saptamana 22-29 este ultima saptamana de campanie electorala", a spus premierul.

Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a anuntat pe 4 iulie ca expertii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale vor veni la Bucuresti pe 24 sau 25 iulie, pentru o noua evaluare a acordului, nefiind prevazut ca misiunea sa fie amanata din cauza situatiei politice interne.

Sursa foto: captura wikimedia
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri