Combinatul de aluminiu Alro Slatina (ALR) nu a luat pana in prezent nicio decizie cu privire la reducerea productiei si continua negocierile cu Hidroelectrica pentru alimentarea cu energie, potrivit unui comunicat al companiei transmis Bursei de Valori, informeaza Mediafax.
"Nu am luat, inca, o hotarare referitor la reducerea capacitatii de productie. In momentul de fata, analizam situatia curenta, in stricta legatura cu livrarea de energie electrica. In plus, tinand cont de recentele declaratii cu privire la declansarea starii de forta majora de la Hidroelectrica, Alro analizeaza multiple variante pentru a fi pregatita in cazul in care aceasta masura va intra in aplicare", a declarat, in comunicat, directorul general al Alro, Gheorghe Dobra.

Luand in considerare perioada anterioara de forta majora, care permite Hidroelectrica sa reduca volumele livrate clientilor, Alro trebuie sa se asigure ca are indeplinite toate conditiile pentru exploatarea in siguranta a fluxului tehnologic, in cazul in care livrarile de electricitate vor suferi fluctuatii semnificative, potrivit companiei.

Liderul de sindicat de la Alro Slatina Constantin Popescu a declarat marti corespondentului Mediafax ca managementul companiei intentioneaza sa opreasca 20% din activitatea uzinei, din cauza faptului ca nu s-a ajuns deocamdata la un acord cu Hidroelectrica privind contractul de energie electrica.

Totodata, zeci de angajati pazesc hala noua de prelucrare a aluminiului de teama ca activitatea sa nu fie oprita si astfel sa isi piarda locurile de munca.

"Am fost anuntati de luni seara ca se doreste inchiderea halei noi de aluminiu. Acolo lucreaza peste 100 de oameni, dar ideea este ca daca se inchide aceea vor fi disponibilizati aproximativ 1.600 de oameni, atat de la Slatina cat si de la Tulcea pentru ca activitatea lor are legatura cu cea din hala care se inchide", a afirmat Popescu.

La Alro lucreaza in prezent 2.500 de oameni, iar in primul semestru al anului 2012 compania a inregistrat profit de 30 de milioane de dolari.

Alro, companie detinuta de grupul Vimetco, inregistrat in Olanda si controlat de omul de afaceri rus Vitali Machitski, este cel mai mare consumator de energie electrica din Romania. Compania a primit anul trecut energie de la Hidroelectrica in baza unui contract de 322,47 milioane lei, cel mai mare dintre contractele bilaterale ale producatorului de electricitate detinut de stat.

Contractele directe de vanzare a energiei, la preturi sub cele din piata, au fost incheiate de Hidroelectrica intre 2001 si 2003 si expira in 2014, 2015 sau 2018.

Discutiile purtate saptamana trecuta de administratorii Hidroelectrica si Alro privind contractul de livrare a energiei, la care a participat si Machitski, nu au dus la niciun rezultat, urmand sa fie reluate in aceasta saptamana.

Hidroelectrica a intrat in insolventa in 20 iunie, la solicitarea Consiliului de Administratie. Consiliul si-a motivat cererea prin scaderea cifrei de afaceri si cresterea datoriilor, pe fondul unui "dezastru de management" si al secetei din 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri