Fermierii au transmis Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) 7.971 de solicitari de finantare pentru masura 112 "Instalarea tinerilor fermieri", a Programului National de Dezvoltare Rurala, in valoare de 272,3 milioane euro, mult peste bugetul alocat, de 120,8 milioane euro, informeaza Mediafax.
"Astfel, acordarea finantarii va fi decisa in urma selectiei cererilor de finantare in functie de punctajele obtinute de fiecare proiect in parte. Sesiunea de primire a proiectelor a fost deschisa in perioada 1 iunie - 6 iulie 2012, fiind alocate toate fondurile pentru aceasta masura de finantare. Practic, pentru a raspunde solicitarilor tinerilor fermieri si avand in vedere cererea foarte mare de fonduri nerambursabile, au fost pusi la dispozitia solicitantilor toti banii disponibili pana la finalul perioadei de finantare, respectiv 2013", se arata intr-un comunicat al agentiei.

Proiectele de investitii propuse vizeaza infiintarea sau modernizarea fermelor vegetale si a stupinelor, precum si cresterea animalelor.

Cele mai multe cereri de finantare conforme au fost depuse de solicitantii de fonduri nerambursabile din regiunea Nord-Vest. Acestia au depus 1.457 de proiecte, in valoare totala de aproximativ 50 de milioane de euro. In clasament urmeaza regiunile Sud-Vest (1.415 de proiecte conforme, in valoare de 47,2 milioane euro) si Sud-Est (1.214 proiecte, 43,2 milioane euro).

Pana in prezent in cadrul acestei masuri de investitii au fost semnate contracte de finantare pentru 8.044 proiecte, avand o valoare totala nerambursabila de peste 162 milioane euro. Platile efectuate insumeaza 106,8 milioane euro.

Pana la inceputul lunii mai au fost finalizate 587 de proiecte pentru instalarea tinerilor fermieri, in valoare de 12,8 de milioane euro. Cele mai multe, respectiv 230 de proiecte, prevad investitii mixte (culturi vegetale si cresterea animalelor), urmate de 191 de proiecte pentru investitii in culturi de camp. De asemenea, prin 133 de proiecte s-au realizat investitii in horticultura, iar alte proiecte finalizate au vizat sectorul vitivinicol, culturi permanente (plantatii pomicole, arbusti fructiferi, pepiniere, vita-de-vie, livezi), lapte si produse lactate, precum si cresterea porcinelor, a animalelor ierbivore si a pasarilor de curte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri