Tronsonul de interconectare a sistemelor de transport al gazelor naturale din Romania si Bulgaria, cu o lungime de 25 km, va fi functional pana la sfarsitul lunii mai a anului viitor, a declarat luni directorul general al Bulgartransgaz, Kiril Temelkov, citat de Novinite.com.
Lucrarile de constructie au inceput saptamana trecuta, scrie Mediafax.

Temelkov a subliniat, intr-un interviu la postul national de radio din Bulgaria, ca sistemul de gaze din Romania este deja interconectat cu cel ungar si cu rute de import din Rusia, astfel ca Bulgaria va dobanzi acces la noi surse de gaze.

Proiectul de interconectare a inceput in ianuarie 2009, dupa ce disputele dintre Rusia si Ucraina au intrerupt timp de trei saptamani livrarile de gaze rusesti.

Bulgaria vrea sa-si conecteze sistemul national de gaze si cu Turcia, Grecia si Serbia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri