Constructia microhidrocentralelor de langa Transfagarasan va fi suspendata daca nu intra in legalitate pana la 16 septembrie, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb (foto), citata de Mediafax.
Plumb a fost in vizita in judetul Arges, la microhidrocentralele de pe raul Capra, pentru evalua situatia acestor constructii, ca urmare a scrisorii Comisiei Europene pe acest subiect.

"Din 2011 a existat suspiciunea, atat in Romania, cat si la Bruxelles, ca aceste microhidrocentrale nu se construiesc in deplina respectare a legii. Dupa ce am primit solicitarea de informatii de la Comisia Europeana, am cerut mai multe controale pe teren. In urma acestor controale, au fost dispuse masuri care, daca nu vor fi luate pana la data de 16 septembrie, conform legii, va fi suspendata activitatea pentru sase luni", a declarat ministrul, citata intr-un comunicat al MMP.

Rovana Plumb a mai spus ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu colegii de la institutiile de mediu, pe acest subiect, concluzia a fost ca este necesara refacerea studiului de impact asupra mediului.

"La revizuirea avizului de mediu trebuie tinut cont de toate modificarile care au intervenit in legislatia comunitara in ultimii ani. Un cuvant important trebuie sa il aiba custodele ariei protejate in cadrul careia se afla aceste investitii", a mai declarat demnitarul, anuntand ca va invita Coalitia pentru Mediu la sedinta Comisiei de Analiza Tehnica in care se va decide modalitatea de solutionare a problemelor legate de microhidrocentrale.

Ministrul Mediului si Padurilor a adaugat ca sunt necesare proceduri clare care sa stea la baza realizarii studiilor de impact asupra mediului pentru constructia de microhidrocentrale, astfel incat natura sa nu sufere, "sa putem avea si energie regenerabila si sa nu mai avem solicitari de informatii de la Comisia Europeana, pentru ca niste actori politici din fosta guvernare nu si-au facut treaba".

Comisia Europeana a transmis o solicitare de informatii cu privire la constructia de microhidrocentrale. Avand in vedere aceasta scrisoare, ministrul Rovana Plumb a dispus, in perioada iunie-august 2012, o serie de controale pentru verificarea modului in care sunt respectate reglementarile in vigoare in cazul microhidrocentralelor din judetul Arges.

Peste 30 persoane au protestat, luni, in zona raului Capra din judetul Arges, solicitand ministrului Mediului, Rovana Plumb, oprirea lucrarilor la microhidrocentralele de langa Transfagarasan, executate, in opinia lor, fara respectarea legislatiei de mediu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri