Increderea in economie a mediului de afaceri si consumatorilor din Romania a continuat sa se deterioreze in august, pentru cea de-a patra luna consecutiv, cu scaderi ale indicatorilor de incredere in majoritatea ramurilor economei, exceptie facand industria.
Astfel, indicatorii de incredere in economie calculati pentru sectorul serviciilor, comertul retail si constructii s-au deteriorat fata de iulie, ca si in randul consumatorilor, in timp ce indicele pentru industrie s-a imbunatatit usor, potrivit unui raport prezentat joi de Comisia Europeana, relateaza Mediafax.

Indicii sunt calculati de Directoratul General pentru Economie si Finante al Comisiei Europene, in urma unor sondaje in randul reprezentantilor industriei producatoare, sectorului serviciilor, retailerilor, constructorilor si consumatorilor, efectuate pe ramuri industriale, in UE si in statele membre.

La nivelul zonei euro, increderea in economie a scazut in august la minimul ultimilor trei ani, pe fondul crizei datoriilor de stat si unei economii aflate in pragul recesiunii. Companiile si consumatorii sunt tot mai pesimisti, indicii de incredere deteriorandu-se in toate ramurile economiei, inclusiv in randul populatiei.

Economia zonei euro s-a contractat in trimestrul al doilea cu 0,2% din PIB, dupa stagnare in primele trei luni ale anului si o scadere de 0,3% in trimestrul patru din 2011. Somajul este la cote record, de peste 11%, iar moneda euro s-a depreciat in acest an cu 3,2% fata de dolar, dupa ce Ciprul si Spania au solicitat ajutor financiar international.

Urmeaza o toamna plina pentru liderii europeni, care incearca sa evite iesirea Greciei din zona euro si sa gaseasca masuri pentru reducerea costurilor de finantare ale Spaniei si Italiei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri