Premierul Ponta a declarat ca putea sa refuze solicitarile privind referendumul de suspendare a presedintelui Basescu adresate de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, dar a avut in vedere ca un euro ar fi putut ajunge si la 7 lei si trebuiau asigurate salariile si pensiile romanilor, precizeaza Mediafax.
In luna iulie, Comisia Europeana a formulat 11 solicitari legate inclusiv de organizarea referendumului de suspendare, pe care premeirul Ponta s-a angajat sa le aduca la indeplinire.

"Puteam sa le refuz, dar atunci cand iei decizii politice te gandesti care sunt repercursiunile pentru tara ta. Obligatia mea prinicipala ca prim-ministru este sa stiu ca luna viitoare oamenii din aceasta tara isi iau pensiile, isi iau salariile, Romania isi plateste datoriile. Au fost multi, de buna credinta, aici in tara, care mi-au reprosat si au spus: 'Ponta, trebuia sa fii mai curajos, sa nu cedezi!'. Am intrebat: 'E usor de spus lucrul asta, dar va intreb: o luna, daca Romania mergea cu euro la 7 lei si nu aveam bani, era un pret pe care il plateati?'. Ei, atunci: 'Nu mai stim!' ", a afirmat Ponta.

El a aratat ca nu a primit nicio amenintare directa din partea CE, dar s-a gandit la faptul ca deprecierea leului fata de euro putea sa ajunga intr-un stadiu de necontrolat.

Ponta a mai spus ca, in opinia sa, a existat un atac speculativ asupra leului in perioade crizei politice declansate de suspendarea presedintelui.

Premierul a adaugat ca e greu de spus ce s-ar fi intamplat daca refuza cvorumul la referendum, dar conditia cvorumului a fost "maximul ajutor" primit de Traian Basescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri