Imbunatatirea mediului de afaceri, efectele introducerii cotei unice de impozitare si atitudinea pozitiva a partenerilor straini fata de Romania au condus la atragerea unui volum record de investitii straine directe in valoare de un miliard de euro, in perioada ianuarie-februarie 2006, informeaza un comunicat al Agentiei Romane de Investitii Straine (ARIS).

Astfel, s-a inregistrat o crestere de 94,1 la suta a capitalului strain direct atras in economie in comparatie cu perioada similara a anului precedent (515 milioane euro). in primele doua luni ale anului curent, cea mai importanta componenta a investitiilor straine directe atrase de Romania a fost componenta "alte capitaluri", adica imprumuturi acordate de compania mama structurilor afiliate din Romania (430 milioane euro reprezentand 43 la suta din volumul total de ISD), urmata de "profit reinvestit" (356 milioane euro reprezentand 35,6 la suta din volumul total de ISD), si "participatii la capital" (214 milioane euro reprezentand 21,4 la suta din volumul total de ISD).

Conform Statisticilor ONRC, capitalul social subscris de societatile comerciale cu participare straina la capital a inregistrat, in perioada ianuarie-februarie 2006, valoarea de 207,9 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri