Romania are peste 8 milioane de persoane la limita saraciei, iar criza financiara nu a ajutat prea mult la reducerea acestora. Sefa departamentului de cercetare din cadrul Volksbank, Melania Hancila, prezenta la Intalnirile wall-street.ro, considera ca economia Romaniei trebuie sa creasca cu cel putin 5% pe an pentru a spera la o diminuare a numarului locuitorilor saraci.
"Cred ca ar trebui sa avem o crestere economica de minimum 5% pe termen lung pentru ca aceasta categorie de oameni sa simta o diferenta. In plus, Ddoar printr-un invatamant eficient putem reduce gradul de saracie al tarii si al populatiei pe termen lung. Ar trebui sa existe si o consiliere a tinerilor catre sectoarele cu o deficienta a fortei de munca", a explicat Hancila.

In plus, ea crede ca o tara ca Romania are un potential imens de crestere pe orice sector al economiei, in comparatie cu alte state din UE, si este normal sa avem un ritm de crestere economica de minimum 5%.

Dar din pacate, constata economistul, "noi nu am vazut in toti acesti ani de criza nicio masura constructiva, ci s-au facut doar carpeli".

Afla mai multe despre perspectivele sumbre de crestere ale Romaniei de la specialistii prezenti la Intalnirile wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri