Productia industriala a crescut in primul semestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 0,6%, respectiv cu 1,1%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).
Cea mai importanta contributie la rezultatul pozitiv a avut-o cresterea cu 8,1% a productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat. Industria prelucratoare si industria extractiva au scazut, in schimb, cu 0,4%, respectiv cu 0,1% in primele sapte luni, scrie Mediafax.

S-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (4,2%), in industria energetica (3,6%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (2,4%) si scaderi in industria bunurilor intermediare (4,1%) si in industria bunurilor de uz curent (0,4%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 1,1%, sustinuta de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+7,9%) si de industria prelucratoare (+0,2%). Industria extractiva a scazut cu 0,2%.

A crescut si industria bunurilor de capital (6,0%), industria energetica (3,6%), industria bunurilor de folosinta indelungata (2,7%) si industria bunurilor de uz curent (0,1%). Industria bunurilor intermediare a scazut cu 4,1%.

In luna iulie 2012, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 2,1%, ca urmare a cresterii tuturor sectoarelor industriale. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat s-a majorat cu 3,8%, iar industria prelucratoare si industria extractiva au crescut cu cate 1,9%.

S-au inregistrat cresteri in industria energetica (7,4%), industria bunurilor de uz curent (1,8%), industria bunurilor intermediare (1,3%) si industria bunurilor de capital (0,9%). Industria bunurilor de folosinta indelungata a scazut cu 1,1%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 1,1% fata de luna precedenta, ca urmare a cresterii industriei prelucratoare (1,3%) si a productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,3%). Industria extractiva a scazut cu 2,4%.

In luna iulie 2012, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 2,9% fata de luna corespunzatoare din anul precedent, datorita cresterii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (10,8%), industriei extractive (6,6%) si industriei prelucratoare (1,8%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri