Guvernul va elimina termenul obligatoriu de 20 zile in care o unitate de stat este obligata sa selecteze un castigator dintre participantii la licitatii publice, astfel incat institutiile statului nu vor mai fi constranse sa se incadreze intr-un anumit termen pentru a incheia evaluarea ofertelor, noteaza Mediafax.
Legislatia actuala stabileste ca autoritatea contractanta are obligatia de a stabili oferta castigatoare in termen de 20 zile de la data deschiderii ofertelor, pe baza criteriului de atribuire precizat in anuntul de participare si in documentatia de atribuire, in conditiile in care ofertantul respectiv indeplineste criteriile de selectie si calificare impuse.

Un proiect de modificare a legislatiei achizitiilor publice elimina insa acest termen, pe motiv ca practica a demonstrat ca cele 20 de zile sunt insuficiente pentru evaluarea ofertelor.

"Este eliminat termenul de 20 zile necesar evaluarii ofertelor, intrucat din practica s-a constatat ca acest termen poate fi de cele mai multe ori foarte mic avand in vedere complexitatea ofertelor", se arata in document.

In aceste conditii, legea achizitiilor publice va stabili doar ca autoritatea contractanta are obligatia de a stabili oferta castigatoare, fara sa mai existe si un termen de finalizare a procedurii de evaluare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri