Institutia denuntatorului nu-si are locul intr-o tara saraca si cu o istorie foarte recenta a “denunturilor” catre fosta securitate, afirma analistul economic Florin Citu pe blogul sau.
“Totusi, trebuie amintit ca institutia denuntatorului in 99% din cazuri unde exista se refera la corporatii. Asa s-a afalat ca industria tutunului stia ca tigarile dau dependenta, desi nega public, si s-a folosit acest lucru pentru a face profit. Asa s-a aflat ca Enron este falimentara. Asa s-a aflat ca ING a facut tranzactii cu Iran (s-a aflat de americani nu de noi)”, scrie Florin Citu.

Romanii care vor transmite Fiscului informatii privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilitati, asa cum se intampla si in alte state, a declarat secretarul de stat in MFP Liviu Voinea, care va studia legislatia "denuntatorului" din Suedia.

Legea denuntatorului va functiona intr-un mod inedit, crede Florin Citu, care face referire la un episod din serialul american “Seinfeld”, in care cei patru eroi ai filmului sunt arestati pentru incalcarea Legii Bunului Samaritean.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri