Fondul Monetar International (FMI) va taia luna viitoare prognoza de crestere pentru economia mondiala, tinand cont de incertitudinile legate de performanta economiilor dezvoltate, a spus Christine Lagarde, seful FMI.
"Estimam in continuare o revenire graduala, dar cresterea globala va fi cel mai probabil usor mai slaba decat anticipasem chiar si iulie, iar prognoza noastra a evoluat in jos in ultimle 12 luni", a spus Lagarde.

In iulie, FMI a redus prognoza de crestere pentru 2013 la 3,9%, dar a lasat estimarea pentru acest an neschimbata, la 3,5%.

Sefa Fondului a precizat ca incertitudinile legate de criza datoriilor din zona euro ameninta cel mai puternic economia mondiala, dar si asa-zisa "panta fiscala" din Statele Unite reprezinta un risc serios. "Panta fiscala" apare cand taierile de taxe si cheltuielile guvernamentale expira si sunt prelungite, asa cum s-ar putea intampla in Statele Unite anul viitor.

De asemenea, Lagarde a mentionat ca acum exista si dovezi ale incetinirii economice in tarile emergente si, in plus, este ingrijoratoare si situatia din tarile sarace afectate puternic de preturile in crestere ale alimentelor si volatilitatea cotatiilor la marfuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri