Euro va ramane ca rezultat al dezbaterilor si reformelor implementate la nivelul Uniunii Europene, iar multe dintre argumentele privind existenta unei crize globale sunt inventate, apreciaza Mark Mobius, seful Franklin Templeton Emerging Markets, potrivit Mediafax.
"Nu cred ca avem o criza, cred ca foarte multe din argumentele privind o criza globala sunt inventate. Este adevarat ca ritmul adevarat ca ritmul de crestere la nivelul Europei a incetinit, dar este un lucru pe care l-am putut sesiza de mai multa vreme. Sunt ingrijorari cu privire la euro si cu privire la ce se va intampla cu UE, insa nu cred ca ne confruntam cu o criza in sensul unei probleme majore. Cred ca exista multi investitori care ar vrea sa vada UE destramandu-se. Moneda euro va ramane, si ca rezultat al dezbaterilor care sunt acum in UE si al reformelor implementate, Europa va deveni mai puternica, va iesi o Uniune mai puternica", a afirmat Mobius la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV.

El crede ca argumentele sunt inventate in primul rand de "cei care nu doresc reforma", dar si de catre "cei care nu vor sa vada o moneda euro puternica".

"Trebuie sa fim foarte atenti in tragerea concluziilor si luarea unor decizii gresite. Este foarte interesant, daca ati observat, cursul de schimb al monedei euro prin referinta cu dolarul si alte monede nu a devenit mai slab. Ceva se intampla, care ne indica faptul ca oamenii inca au incredere in euro", a mai spus seful Franklin Templeton Emerging Markets, cunoscut pe pietele financiare pentru expertiza referitoare la pietele emergente, despre care considera ca ofera cele mai bune oportunitati pentru investitori.

Franklin Templeton a preluat in septembrie 2010 administrarea Fondului Proprietatea, fond care detine in prezent participatii la companii de stat importante precum Hidroelectrica (19,9%), Romgaz (15%), Nuclearelectrica (9,7%), Transgaz (15%) si Complexul Energetic Oltenia (21,5%), dar si la companii privatizate precum OMV Petrom (20,1%), Alro (10,2%) sau BRD (3,6%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri