CJ Suceava a semnat, vineri, cu consortiul format din firmele General Construct din Suceava si firmele cu capital portughez Efacec si Efacec Central Europe contractul de finalizare a lucrarilor la primul depozit ecologic de deseuri, urmand sa organizeze licitatie pentru al doilea depozit de deseuri, informeaza Mediafax.
Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, a declarat intr-o conferinta de presa ca s-a incheiat o etapa importanta in proiectul cu finantare europeana de 218 milioane de lei derulat in judet privind realizarea unui sistem integrat de management al deseurilor prin semnarea contractului de executie pentru punerea in functie a depozitului ecologic din comuna Moara si care va deservi zona de ses a judetului.

La depozitul ecologic de la Moara lucrarile au inceput din 2010, intr-o prima etapa, cu fonduri ale CJ, de 27 de miloane de lei, recuperate apoi din finantarea europeana a proiectului, fiind executate de firma austriaca Alpine Bau.

Executia proiectului va fi continuata de consortiul format din firma suceveana General Construct si firmele cu capital portughez Efacec Engenharia e Sistemas SA si Efacec Central Europe, valoarea contractului fiind de 27,24 milioane lei.

In cea de-a doua etapa, la Centrul de management integrat al deseurilor din comuna Moara se va construi o statie de tratare a levigatului, o statie de sortare si o platforma publica de colectare a deseurilor, lucrarile urmand sa fie finalizate in termen de 18 luni.
Potrivit acordului de mediu, in judetul Suceava urmeaza sa fie construit un al doilea depozit ecologic de deseuri, pentru zona de munte, care va fi amplasat in zona comunei Pojorata, a spus Nechifor.

Licitatia pentru desemnarea executantului va fi organizata in urmatoarea perioada.

CJ Suceava va incepe si procedurile de selectie a operatorului care va gestiona cele doua depozite de deseuri pentru ca acesta sa fie stabilit pana la finalizarea lucrarilor, a spus Nechifor, mentionand ca autoritatile judetene vor realiza si investitii in constructia sau modernizarea unor cai de acces spre aceste depozite, astfel incat transportul deseurilor sa afecteze cat mai putin traficul rutier.
Reprezentantul General Construct, Viorel Nutu, a declarat ca are certitudinea ca investitia va fi finalizata in termenul prevazut in contract si ca spera ca va putea fi functionala chiar mai repede, in functie de conditiile meteorologice.

Pe langa cele doua depozite ecologice, intregul proiect, in valoare de 218 milioane de lei, prevede infiintarea a 5.000 de puncte de colectare a deseurilor si sapte statii de transfer.

Presedintele CJ Suceava a aratat ca autoritatile sucevene discuta deja ca in ceea ce priveste perspectiva gestionarii deseurilor din judet sa fie infiintata o uzina complexa care sa recicleze deseurile si sa produca si energie in conditiile in care durata de functionare a celor doua depozite ecologice este de aproximativ zece ani.

Pana la darea in folosinta a primului depozit de deseuri, gunoiul din municipiul Suceava va fi depozitat, temporar, langa fosta groapa de gunoi a orasului, aflata in procedura de inchidere, intrucat din luna iulie nu mai poate fi transportat la groapa din Botosani, care a fost inchisa.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri