Blocul National Sindical (BNS) propune majorarea salariului minim pe economie la 1.000 de lei si reducerea cu patru procente a contributiilor de asigurari sociale platite de catre angajator, precizand ca in felul acesta Romania ar incepe sa aplice una dintre conditiile asumate, potrivit Mediafax.
Presedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca propune majorarea salariului minim la 1.000 de lei si reducerea CAS cu patru procente pentru angajator.

"Una dintre conditiile asumate de Romania este tocmai raportul dintre salariul minim si salariul mediu. Noi continuam sa cofinantam locuri de munca foarte slab platite", a mai spus Costin.

El a adaugat ca propunerea de majorare a salariului minim a fost dublata de propunerea privind reducerea CAS tocmai pentru ca angajatorii sa resimta cat mai putin aceasta crestere.

In plus, potrivit lui Costin, astfel de masuri nu ar avea efecte negative nici asupra bugetului de stat.

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" a propus si a sustinut in timpul protestelor organizate la nivel national, in perioada 2 - 4 octombrie, majorarea salariului minim la 850 de lei incepand cu 1 ianuarie 2013.

Presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat luni ca stabilirea salariului minim la 850 de lei presupune o crestere de aproximativ 20 la suta, care ar fi "acceptabila in conditiile actuale".

In opinia sa, este necesara o majorare predictibila si sustenabila.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, declara, intr-un interviu din data de 30 mai 2012, ca salariul minim pe economie va fi majorat in mod categoric, considerand ca este imposibil sa ramana la nivelul de anul acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri