Guvernul va aloca la rectificarea bugetara sume suplimentare pentru spitale, indemnizatii pentru insotitorii persoanelor cu dizabilitati, plata arieratelor catre firme si a pensiilor recalculate, banii provenind din taxele pe licentele telecom si redistribuirea de la unele pozitii bugetare, informeaza Mediafax.
Ultima rectificara bugatara a fost efectuata de Guvern in 23 august, iar atunci Cabinetul Ponta a alocat 500 de milioane de lei pentru plata arieratelor catre firme si 100 milioane lei pentru primariile care nu mai au bani de salarii, inca 100 de milioane lei fiind dati pentru plata insotitorilor persoanelor cu dizabilitati.

Guvernul va aloca la rectificarea de la sfarsitul lunii octombrie sume suplimentare la bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate pentru finantarea spitalelor, pe fondul cresterii numarului de bolnavi in acest an fata de cel estimat initial, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Totodata, se vor da bani in plus pentru finantarea drepturilor asistentilor personali si a indemnizatiilor persoanelor cu handicap grav, ca urmare a nerealizarii veniturilor proprii de catre autoritatile administratiei publice locale.

"Ca urmare a analizarii situatiilor primite in lunile septembrie si octombrie de la autoritatile locale cu privire la numarul persoanelor cu dizabilitati si a asistentilor personali, a reiesit faptul ca sumele alocate cu aceasta destinatie nu acopera necesarul pentru finantarea acestor cheltuieli pana la finele anului 2012", se spune in comunicat.

Guvernul va suplimenta sumele pentru autoritatile locale, in scopul diminuarii in continuare a arieratelor inregistrate. Acesta va asigura, de asemenea, plata unor drepturi de pensii, pana la sfarsitul anului, in urma revizuirii pensiilor celor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Banii care se vor aloca, proveniti din veniturile suplimentare, nu vor conduce la cresterea deficitului bugetar de 2,2% din PIB, convenit cu institutiile financiare internationale, precizeaza MFP in comunicat.

Veniturile suplimentare, de 900 milioane lei, sunt realizate prin vanzarea licentelor de telefonie mobila si prin redistribuire de la unele pozitii bugetare la care s-au inregistrat economii, fara afectarea functionarii institutiilor publice respective si cu respectarea principiului eficientei alocarilor bugetare, se mentioneaza in comunicatul Finantelor.

Operatorii de telefonie mobila vor plati 682,14 milioane de euro pentru licentele telecom, in doua transe, respectiv 204,14 milioane euro pana la 30 noiembrie si 477,99 milioane euro pana la 30 iunie 2013.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca realocarea de fonduri pentru functionarea in continuare a statului este in suma de 1,3 miliarde lei, el criticand guvernarea PDL pentru faptul ca nu a alocat resurse financiare si pentru sfarsitul acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri