Un consortiu chinezo-spaniol numit SPHIMX este interesat de constructia unui al treilea pod intre Bulgaria si Romania, care sa lege orasele dunarene Calarasi si Silistra, transmite Novinite.
Informatia a fost facuta publica de primarul orasului bulgaresc Silistra, Iulian Naidenov, citand o scrisoare trimisa de SPHIMX premierului Boiko Borisov si ministrului Transporturilor Liliana Pavlova, informeaza Mediafax.

Informatia vine dupa ce premierul Victor Ponta si omologul sau bulgar Boiko Borisov au traversat miercuri podul Calafat-Vidin, la eveniment fiind prezent si Johannes Hahn, comisarul european pentru Politica Regionala, proiectul fiind finantat din fonduri ISPA. Acest pod urmeaza sa fie deschis in primavara anului viitor.

Guvernul bulgar si-a exprimat in mod clar intentia sa construiasca cel putin inca doua poduri peste Dunare, in colaborare cu Romania, in afara podului de la Calafat-Vidin si cel de la Giurgiu-Ruse.

Naidenov a dezvaluit ca a discutat in urma cu ceva timp cu Jesus Ferrer, presedintele consortiului SPHIMX.
Primarul a precizat ca oficialii romani participanti in aceasta saptamana la o conferinta de la Bucuresti pe tema cooperarii transfrontaliere au reactionat pozitiv la ideea construirii unui pod intre Calarasi si Silistra.

"Consortiul SPHIMX este una dintre companiile care efectueaza investitii la Plovdiv. Vom astepta o decizie a Guvernului si a primului ministru, pentru a decide pasii urmatori. La Bucuresti, m-am intalnit cu secretarul de stat si cu ministrul Transporturilor, sunt gata sa reactioneze, daca apare un investitor", a explicat Naidenov.
Odata finalizat, podul Vidin-Calafat va fi al treilea construit vreodata pe Dunare intre Bulgaria si Romania, in ultimii 2000 de ani.

Primul pod a fost construit de imparatul Constantin, a avut o lungime de 2,5 kilometri, o latime de 6 metri si a existat in anii 328-355. Urmatorul pod a fost construit abia in 1954, circa1.600 de ani mai tarziu, intre Giurgiu si Ruse, la initiativa liderului rus Stalin.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri