Primariile vor putea depune, de la 15 noiembrie, proiecte pentru reabilitari termice de blocuri cofinantate cu bani UE, bugetul total fiind de peste 300 milioane euro, a anuntat vineri Ministerul Dezvoltarii, citat de Mediafax.
Institutia a lansat joi varianta finala a ghidului solicitantului pentru reabilitarea blocurilor.

"Implementarea masurilor privind eficienta energetica va trebui sa aiba ca rezultat o reducere de cel putin 40% a consumului de energie pentru incalzire si atingerea unui consum minim de energie pentru incalzire in functie de zonele climatice la nivel national", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Beneficiarii eligibili sunt autoritatile locale, iar investitiile tinta sunt blocurile de locuinte construite intre anii 1950 si 1990 in care locuiesc categorii sociale vulnerabile si familii cu venituri reduse.

Bugetul alocat este de 304 milioane de euro, din care 150 de milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR) si 154 de milioane euro din contributia nationala (buget de stat, contributia autoritatilor locale si a asociatiilor de proprietari).

Alocarea financiara (FEDR plus buget de stat, reprezentand 60% din valoarea eligibila) este de 182,4 milioane euro, fiind repartizata pe cele opt regiuni de dezvoltare in mod egal, respectiv cate 22,8 milioane euro.

Lucrarile eligibile vizeaza reabilitarea termica a anvelopei si a sistemului de incalzire.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri