Seful delegatiei FMI Erik de Vrijer a opinat, in intrevederea cu presedintele Basescu, ca Romania va avea o crestere economica "modesta" si in 2013 chiar si pe fondul unei recolte agricole mai bune, tinand insa cont de dificultatile la absorbtia fondurilor europene si amanarea reformelor structurale, informeaza Medaifax.
"Stiti ca cresterea economica anul acesta este cel mai probabil moderata, mai mica decat anul trecut, de asemenea si din cauza secetei din agricultura. Privind mai departe, ni se pare ca cresterea economica va ramane modesta si in 2013, chiar daca situatia din agricultura se va normaliza. Dar, asa cum stiti, sunt dificultatile in mobilizarea fondurilor europene pentru a finanta investitiile, care sunt cheia cresterii, dar mai sunt si amanarile din reformele structurale care vor frana oarecum cresterea anul viitor", a apreciat oficialul FMI.

De asemenea, el a aratat ca "provocarea pentru Romania" in perioada urmatoare este sa revina la "o situatie solida" privind cresterea economica si convergenta cu restul Europei.

De Vrijer a mentionat ca aceasta misiune a delegatiei FMI, UE si Bancii Mondiale este una "de inceput", inaintea urmatoarelor alegeri legislative si formarii unui nou guvern, adaugand ca se vor intoarce la inceputul anului viitor pentru o noua analiza a situatiei din Romania.

Presedintele Traian Basescu a primit, joi, la Palatul Cotroceni, delegatia comuna a Fondului Monetar International, a Comisiei Europene si a Bancii Mondiale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri