Sectorul privat din Romania trebuie sa se disciplineze financiar pentru ca 90% din pierderile din economie provin din acest sector, a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), Liviu Voinea, la o conferinta a companiei Deloitte Romania.
„Pierderile din economie sunt 10% din sectorul de stat si 90% din sectorul privat. Este nevoie de introducerea disciplinei financiare si in sectorul privat. Statul este mult mai disciplinat financiar decat sectorul privat, se restructureaza mai greu, mai incet, cum poate, sub presiune, dar o face”, a afirmat oficialul MFP, citat de Agerpres.

Voinea a mentionat ca masura aplicarii TVA la incasarea facturii, care va intra in vigoare din 2013, va introduce disciplina financiara si in sectorul privat si va elimina dublul standard, pentru ca nu se poate cere doar statului sa fie un bun platitor si sa aiba disciplina financiara, dar sectorul privat sa fie stat in stat.

„Statul va plati facturile in maxim 30 de zile, respectiv 60 de zile in sectorul farmaceutic, conform unei directive europene care va intra in vigoare de la 1 martie 2013. Firmele private pot sa plateasca facturile la 120 de zile, la 200 de zile, ca asa scrie in contractul comercial dintre parti. Foarte bine, in continuare este posibil dar nu poti sa deduci TVA”, a spus secretarul de stat.

Vezi ce a mai declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Liviu Voinea, pe Agerpres.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri