Sistemul de impozitare diferentiata, inclusa in programul de guvernare al USL, ar putea sa nu fie introdus incepand cu anul viitor, prioritatile urmand sa fie stabilite in raport cu resursele bugetare, a declarat, joi seara, premierul Victor Ponta.
El a aratat ca majoritatea angajatilor vor fi impozitati tot cu 16%, deoarece o scadere pentru toti a cotei de impozitare ar genera o lipsa de incasari de 11 miliarde lei.

"Ideea noastra a fost de a identifica acele categorii cele mai defavorizate, pensionari cu pensii foarte mici, angajati cu salariul minim pe economie, care sa se incadreze pentru o perioada limitata intr-o treapta inferioara, 8-12%, avand insa tot timpul stimulentul de a obtine un venit mai mare si de a trece implicit la 16%. Nu am spus foarte clar 2013, pentru ca vreau atunci cand prezint bugetul sa arat ce pot si ce nu pot sa fac. Este posibil sa nu fie in 2013, de aceea nici nu am spus 1 ianuarie 2013. Orizontul este programul 2012-2016, sigur ca nu esti constrans sa faci in prima luna. Nu vreau sa spun 1 ianuarie pentru ca nu ar fi realist", a spus Ponta la RTV, citat de Mediafax.

Potrivit premierului, aceasta impozitare diferentiata a fost cel mai greu compromis realizat intre PSD si PNL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri