In programul de investitii publice prevazut in buget vor fi introduse doar obiectivele si proiectele sau categoriile de investitii noi a caror finantare poate fi asigurata integral, in limitele de cheltuieli stabilite prin strategia fiscal-bugetara
Exceptie fac proiectele care au finantare asigurata din fonduri externe rambursabile si nerambursabile, se arata intr-un proiect de modificare a Legii finantelor publice, noteaza Mediafax.

Totodata, ordonatorii de credite au obligatia de a notifica prestatorilor, executantilor si furnizorilor sumele cuprinse in programele de investitii publice la credite bugetare, in termen de 30 de zile calendaristice de la aprobarea legilor bugetare sau rectificarilor bugetare anuale.

Proiectul mai prevede ca sumele aprobate prin lege pentru creditele de angajament si cele bugetare nu pot fi depasite, iar daca asumare cheltuielilor se situeaza peste limita aprobata la creditele de angajament si utilizarea creditelor bugetare se face in alte scopuri decat cele aprobate, vinovatii sunt trasi la raspundere.

Astfel, angajarea cheltuielilor se va face in limita creditelor de angajament aprobate prin buget, iar plata in limita creditelor bugetare, eliminandu-se prevederea din actuala reglementare potrivit careia pentru actiunile anuale se pot angaja si efectua plati in limita creditelor bugetare.

Pentru actiunile anuale si multianuale se inscriu in buget, distinct, creditele de angajament si creditele bugetare. Pentru realizarea acestor actiuni, ordonatorii de credite vor incheia angajamente legale, in limita creditelor de angajament aprobate prin buget pentru anul bugetar respectiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri