Presedintele Traian Basescu invita politicienii care au castigat mandate la alegerile parlamentare din 9 decembrie sa renunte la "orice fel de presiune publica privind inceperea consultarilor pentru desemnarea candidatului la functia de prim-ministru".
"Domnul presedinte Traian Basescu invita politicienii care au castigat mandate in cadrul alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie a.c. sa renunte la orice fel de presiune publica privind inceperea consultarilor pentru desemnarea candidatului la functia de prim-ministru al Guvernului Romaniei. Domnul presedinte Traian Basescu va urma calea constitutionala si institutionala pentru intregul proces de desemnare a candidatului la functia de prim-ministru si nu va face nicio abatere de la rigoarea procedurii, asa cum este prevazuta in Constitutia Romaniei", afirma purtatorul de cuvant Bogdan Oprea, citat intr-un comunicat al Presedintiei pe tema declaratiilor politicienilor cu privire la procedura de desemnare a candidatului la functia de prim-ministru.

Anterior, Presedintia informa ca presedintele Traian Basescu va convoca Parlamentul si va anunta programul de consultari pentru desemnarea premierului care sa formeze viitorul guvern imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor.

"Administratia Prezidentiala informeaza ca presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, va convoca Parlamentul Romaniei si va anunta programul de consultari pentru desemnarea prim-ministrului Guvernului Romaniei care sa formeze viitorul guvern imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Rezultatul alegerilor se publica in Monitorul Oficial dupa validarea de catre BEC a acestuia. Reprezentantii BEC preconizeaza ca publicarea rezultatului alegerilor in MO ar putea avea loc vineri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri