Investitiile straine directe au totalizat in primele zece luni 1,27 miliarde euro, fata de 1,05 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat joi Banca Nationala a Romaniei (BNR), citata de Mediafax.
Participatiile la capital consolidate cu pierderea neta au insumat 440 milioane euro, iar creditele intra-grup 833 milioane euro. Investitiile straine directe au finantat 29,3% din deficitul contului curent.

Premierul Victor Ponta a declarat in noiembrie ca volumul investitiilor straine directe se va ridica in acest an la un nivel mai mic sau egal cu cel consemnat anul trecut, de 1,9 miliarde euro, proiectiile pentru anul viitor fiind insa mai optimiste, avand in vedere investitiile preconizate in sectorul energetic.

Investitiile straine atrase de Romania au inregistrat un trend descrescator incepand cu sfarsitul anului 2008, anul trecut atingand un minim al ultimilor noua ani, sub nivelul inregistrat in 2003, de 1,946 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri