Cofinantarea proiectelor din fonduri UE va reveni la de la 5% la 15%, de la finele lunii martie, atunci cand expira acordul cu Comisia Europeana, care formal nu il va prelungi pana in iunie, asa cum a acceptat Fondul Monetar International, a declarat seful misiunii FMI de evaluare, Erik de Vrijer, informeaza Mediafax.
Rata de absorbtie reala a fondurilor structurale si de coeziune, raportata la platile efectuate de Comisia Europeana, a fost 11,47% (2,204 miliarde euro) la finalul lunii decembrie 2012.

Raportat la declaratiile de cheltuieli transmise la Bruxelles de partea romana, rata de absorbtie la sfarsitul anului trecut se ridica la 14,92% (2,965 miliarde euro).

Platile in lei catre beneficiari erau la 31 decembrie de 20,972 miliarde lei, adica 21,85% din totalul alocarii UE pentru intervalul 2007-2013.

Totodata, numarul proiectelor cu fonduri europene aprobate spre finantare era la finalul anului 2012 de 9.222 cu o valoare totala de 109,656 miliarde lei, totalul contributiei UE aferente derularii acestora raportat la alocarea 2007-2013 fiind de 77,58%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri