Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a afirmat, joi, la Ploiesti, ca Guvernul va aloca primariilor aproximativ 200 de milioane de euro pentru ca administratiile locale sa-si plateasca datoriile catre mediul privat, Vosganian spunand ca acesta este un gest care tine de onoarea statului roman.
Ministrul Economiei a anuntat, joi, la Ploiesti, in cadrul unui workshop la care au participat cateva zeci de oameni de afaceri din Prahova, ca miercuri Guvernul a discutat despre plata datoriilor autoritatilor locale catre firmele private si ca Executivul a decis sa aloce primariilor aproximativ 200 de milioane de euro pentru achitarea acestor datorii, transmite corespondentul Mediafax.

"Onoarea statului roman spune ca trebuie sa ne platim arieratele. Ieri (miercuri - n.r.) am avut o discutie in Guvern si am decis sa alocam primariilor o suma considerabila, ca ordin de marime in jur de 200 de milioane de euro, ca primariile sa-si plateasca obligatiile fata de mediul privat. In primul rand ca sa ajutam mediul privat sa-si revina acolo unde aceste arierate faceau dificila continuarea activitatii, dar in acelasi rand pentru a introduce si acest concept de onoare, care sa fie onoarea cuvantului dat, dar sa fie si apararea onoarei statului", a spus Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei a precizat ca sustine gesturile si masurile care apara onoarea statului si ca-si doreste ca, intr-o zi, romanii sa spuna nu doar ca sunt mandri "nu doar de fotbalisti si de cantareti, ci si de institutii".

"Domeniul economic este primul in care trebuie sa restabilim prestigiul institutiilor statului roman", a mai spus Varujan Vosganian.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri