Proiectul de buget propus de Guvern pentru acest an a fost discutat, negociat si agreat cu FMI, CE si Banca Mondiala si este prefectibil in continuare, dar amendamente nu pot fi acceptate decat daca exista o baza pentru acestea, a afirmat premierul Victor Ponta, in plenul Parlamentului.
"Vreau sa multumesc tuturor acelor parlamentari care au inteles ca amendamente la bugetul de stat pot fi facute daca exista si o baza pentru acestea. Nu cred ca bugetul intocmit de Guvern este prefect, cred ca este perfectibil si poate fi imbunatatit prin contributia dumneavoastra, dar cred ca mesajul de stabilitate si de seriozitate pe care cei mai multi dintre membrii Parlamentului l-au dat la momentul dezbaterii in comisii va continua si in perioada dezbaterilor din plen", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a aratat ca proiectul de buget nu mai pune accentul pe finantari strict de la bugetul de stat, care in perioada 2010-2012 s-au dovedit a fi "strict clientelare", ci pe fonduri europene si rambursabile.

Premierul a explicat totodata ca Guvernul a decis sa mentina cota unica de impozitare, deoarece aceasta a fost una dintre intelegerile politice pe care a fost formata USL, chiar daca el personal, in calitate de social-democrat, pledeaza pentru un sistem de impozitare diferentiata.

"Pentru cota unica de 16%, nu am ascuns niciodata si nu voi ascunde nici in continuare faptul ca, fiind social-democrat, cred in impozitarea diferentiata, insa intelegerea politica pe care s-a bazat formarea Uniunii Social-Liberale si promisiunea ferma facuta de noi in campania electorala privind pastrarea cotei unice se reliefeaza in acest buget si imi doresc ca mesajul pentru mediul de afaceri sa compenseze ceea ce, din punctul de vedere al unui social-democrat, este mai putin bine-venit in ceea ce priveste zona sociala. Am mentinut cota unica si o vom mentine in continuare", a spus Ponta.

E a adaugat ca spera ca proiectul de buget sa fie adoptat de Parlament si promovat de presedinte cat mai curand.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri