Vor fi scutite si veniturile din dobinzile de cont curent
Veniturile din dobinzile din depozitele bancare la termen in limita a 10.000 de lei vor fi scutite de la plata impozitului, de la 1 ianuarie 2007, data de la care sint exceptate de la impozitare si dobinzile la depozitele la vedere sau conturi curente, potrivit variantei finale de modificare a Codului fiscal.

Exceptate de la impozitare sint veniturile din dobinzi generate de un depozit la termen in limita unui plafon de 10.000 de lei pe an sau 2.000 de euro pe an, inclusiv, constituit incepind cu 1 ianuarie 2007, la o singura unitate bancara, pentru fiecare contribuabil, se arata in proiectul Ministerului Finantelor.

Numai la o banca

Aceste cistiguri sint neimpozabile numai daca, la constituirea depozitului

la termen, contribuabilul completeaza o declaratie pe proprie raspundere prin care specifica faptul ca nu mai beneficiaza de aceasta facilitate la alte unitati bancare. In ceea ce priveste veniturile obtinute din dobinzile la depozitele la vedere sau conturi curente, scutirea se aplica doar daca in cursul lunii ratele sint mai mici sau egale cu nivelul ratelor de referinta pe pietele interbancare la depozitele la o luna. Rata dobinzii de referinta de pe piata interbancara la depozitele la o luna este nivelul BUBID, comunicat de BNR in prima zi bancara a lunii pentru care se face calculul.

In cazul depozitelor constituite dupa 1 ianuarie 2006 pentru care dobinda trece de acest nivel se plateste un impozit de 16%.

In categoria veniturilor impozabile cu 16%, ca si in prezent sint incadrate dobinzile aferente depozitelor la termen constituite dupa 1 ianuarie 2007, precum si instrumentele de economisire dobindite sau contractele civile incheiate dupa aceasta data.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5305&art=12816&cHash=b7039431b6

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri