Autoritatea greaca pentru Alimentatie (Efet) a anuntat ca a descoperit "ADN de cal in esantioane" de carne de vita congelata importata din Romania, peste o tona fiind confiscata, relateaza AFP.
"Doua esantioane pozitive au fost descoperite intre cele 26 de teste ADN efectuate pana in prezent", a anuntat Efet intr-un comunicat, scrie Mediafax.

Aceste doua esantioane provin dintr-un lot de 1.064 de kilograme de carne de vita congelata importata de din Romania, marcata "Frozen beef meat neck" si "Frozen beef meat topside".

"Dintre cele 76 de esantioane trimise la Efet pana acum, 26 au fost analizate, iar doua s-au dovedit pozitive", a anuntat Autoritatea.

"Este vorba despre primele rezultate ale testelor ADN de cal efectuate de Efet prin metoda Real Time-PRC", precizeaza aceeasi sursa.

Organismul ofera asigurari ca va continua "controalele privind prezenta ADN-ului de cal in diverse produse alimentare in Grecia, iar in cazul (gasirii) de noi esantioane pozitive vor fi puse in aplicare masurile prevazute".

Pana in prezent, urme de carne de cal au fost depistate in produse din carne de vita in toate tarile din Europa, mai putin in Grecia si in tari din Balcani.

Produse exportate de Findus si Ikea continand urme de carne de cal au fost detectate pana la Hong Kong si in Antile. Rusia a descoprit, de asemenea, produse frauduloase, in contextul in care in Europa continua efectuarea unor teste ADN si controale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri