Reprezentantii unui consortiu de firme interesat de constructia grupurilor 3 si 4 de la centrala nuclearo-electrica de la Cernavoda s-au intalnit cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, care crede ca trebuie gasita o formula de impartire a riscului intre stat si participantii la proiect, scrie Mediafax.
Vosganian s-a intalnit cu o delegatie de oameni de afaceri formata din reprezentanti ai consortiului SNC-Lavalin Nuclear Ontario, Ansaldo Nucleare Italia si Elcomex Romania.

"Reprezentantii celor trei companii si-au aratat interesul, in cadrul discutiilor, de a identifica un model de finantare pentru proiectul constructiei grupurilor 3 si 4 la centrala nuclearo-electrica de la Cernavoda", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Vosganian a spus ca Guvernul sustine proiectul, considerand necesar sa fie atrase investitii pentru diminuarea participatiei statului la reactoarele 3 si 4.

"In plus, Varujan Vosganian s-a pronuntat pentru gasirea unei formule de impartire a riscului intre statul roman si participantii la proiect", se mai arata in comunicat

Ministrul Economiei a mentionat ca Guvernul are in vedere continuarea programelor in domeniul energiei nucleare, aratand ca opinia publica din Romania este deschisa investitiilor in acest domeniu, spre deosebire de alte tipuri de energie.

Constructia unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda a inceput in 2007, cand s-a infiintat compania mixta de proiect EnergoNuclear din care faceau parte la acea data Nuclearelectrica, detinuta de stat prin Ministerul Economiei, Enel, ArcelorMittal Romania, CEZ, RWE, Iberdrola si GDF Suez.

Constructia ar fi trebuit sa inceapa in 2010. In prezent, Nuclearelectrica detine peste 84% din compania de proiect, restul actiunilor fiind detinute de Arcelor Mittal Romania si Enel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri