Banca Europeana de Investitii (BEI) poate acorda Romaniei, in acest an, finantari totale de 700-900 milioane euro, dublu fata de 2012, inclusiv pentru asigurarea confinantarii proiectelor din fonduri europene, a declarat, luni, presedintele bancii, Werner Hoyer, in urma intalnirii cu premierul Ponta
Incepand cu anii '90, BEI a imprumutat Romania cu circa 9,3 miliarde euro, din care 335 milioane euro anul trecut, a aratat Hoyer, citat de Mediafax.

El a precizat ca suma acordata anul trecut poate fi dublata in acest an si ar putea fi utilizata pentru asigurarea confinantarii la proiecte din fonduri UE.

"Romania este foarte activ angajata in rezolvarea problemelor bugetare, iar Guvernul a avut succes in aceasta privinta, dar aceasta inseamna ca partea de confinantare devine uneori o situatie dificila si pentru aceasta exista Banca Europeana de Investitii. Noi putem inlocui sau putem veni in ajutor atunci cand confinantarea devine dificila. Nu trebuie sa fim modesti (in privinta finantarii pentru Romania - n.r.), dar cred ca putem vorbi de un interval intre 700-900 milioane euro ca potential de finantare pentru acest an", a spus presedintele BEI.

La randul sau, premierul Victor Ponta a aratat ca a discutat cu presedintele BEI despre continuarea proiectelor de investitii, in conditiile respectarii tintei de deficit bugetar, despre asistenta in vederea legislatiei pentru parteneriatele public-privat si pentru contractele de concesiune, precum Bucuresti-Comarnic, dar si despre sprijinul pentru proiectele finantate din fonduri europene.

"Am discutat despre sprijinul pe care putem sa il avem in proceduri, finantari de proiecte care fac, de asemenea, si obiectul finantarilor din fonduri nerambursabile, din fonduri europene", a declarat Ponta.

Conducerea BEI a avut in prealabil o intalnire si cu presedintele Traian Basescu, acesta propunand trei proiecte la care banca poate contribui, respectiv Canalul Siret - Baragan, Canalul Bucuresti - Dunare si hidrocentrala Tarnita din judetul Cluj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri