Crescatorii de pasari contesta exactitatea traseului carnii de curcan cu reziduuri de antibiotic gasite in Germania, exportata la mijlocul lui 2012, deoarece stabilirea originii carnii a fost realizata doar prin declaratia procesatorului fara sa existe eticheta care sa ateste provenienta, scrie Mediafax.
"Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) contesta exactitatea restabilirii trasabilitatii pentru respectiva carne, intrucat evident eticheta de la raft purta denumirea procesatorului. Stabilirea originii carnii s-a facut doar prin declaratia procesatorului fara sa existe eticheta care sa ateste originea carnii", se arata intr-un comunicat al UCPR.

UCPR spune ca nu exista etichete care sa ateste originea carnii de curcan cu reziduuri de antibiotic

Potrivit UCPR, carnea de curcan la care se face referire a fost exportata la jumatatea anului 2012, fiind prelevate probe de la raft din preparatele din carne abia dupa 7 luni.

"Importul a fost realizat de catre un trader care a vandut-o apoi unui procesator de carne de curcan din Germania, care prelucreaza carne de curcan si de la alti furnizori. (...) Producatorii de carne de curcan din Romania sunt supusi controalelor permanente ale ANSVSA si in anul 2012, in urma analizelor, nu s-au gasit probe care sa ateste existenta reziduurilor de antibiotice in carne", mai arata uniunea.

UCPR precizeaza ca antibioticele sunt permise in UE doar pentru tratamente curative, nu pentru a fi folosite in mod sistematic in cresterea pasarilor.

ANSVSA a fost auditata in luna februarie 2013 de catre Comisia Europeana si i-au fost validate rezultatele din anul 2012, pe capitolul reziduuri, respectiv la peste 5.000 de probe analizate, mentioneaza uniunea.

Vicepresedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, a declarat ca ar fi ajuns in Germania carne de curcan cu reziduuri de antibiotic de la o ferma din Romania, fiind trimisa o notificare in acest sens prin Sistemul Rapid de Alerta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri