Premierul Victor Ponta l-a contrazis pe presedintele CJ Caras-Severin, Sorin Frunzaverde (PNL) si a afirmat ca Guvernul dispune de bani atat pentru salarii si pensii, cat si pentru FMI, adaugand insa ca poate banii de salarii vor fi taiati chiar la acest consiliu judetean, unde "oamenii, sau cel putin sefii, vor sa fie la televizor".
Premierul a apreciat ca mesaje de acest gen, privind lipsa banilor in buget, "pe care la un moment dat le mai dadea si presedintele Basescu", sunt mesaje iresponsabile, scrie Mediafax.

"Primul-ministru, ministrul de Finante, ministrul Bugetului, guvernatorul Bancii Nationale, FMI, Banca Mondiala nu reprezentam nimic in fata presei daca iese un domn, dimineata, seara, nu stiu pe unde pe la Resita, si isi da cu parerea. Avem banii de pensii, avem banii de salarii, poate nu o sa-i mai avem la Consiliul Judetean Caras, poate ii taiem de acolo, ca vad ca ii dam degeaba acolo, ca oamenii, sau cel putin sefii, vor sa fie la televizor", a spus Ponta in sedinta de guvern.

El a aratat ca BNR trebuie sa returneze Fondului Monetar International 3,8 miliarde euro, iar Guvernul trebuie sa achite 993 milioane euro, din care a platit deja 128 milioane euro, toti acesti bani fiind la dispozitie.

Marti, in cadrul sedintei extraordinare de Consiliu Judetean Caras-Severin, presedintele Consiliului, Sorin Frunzaverde, fiind intrebat despre alocarile bugetare, a raspuns ca bugetul national este mult sub limita.

Afirmatia a fost sustinuta in sedinta extraordinara a CJ privind bugetul judetului pe acest an, dupa ce unul dintre consilierii judeteni a insinuat ca bugetul alocat nu acopera cheltuielile pe anul 2013.

"In acest moment situatia bugetara nationala este dramatica. Nu stim de unde vom plati a doua transa pentru FMI in iunie (...) Situatia este cea care este, adica daca vom plati salariile si pensiile sa fim fericiti", i-a raspuns Frunzaverde consilierului judetean.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri