Diminuarea cu 15% a cheltuielilor de personal din administratia publica presupune o reducere, in medie, a numarului de personal la nivelul aparatului central, existand posibilitatea ca in unele ministere sa fie efectuate si concedieri, dar nu semnificative, a declarat ministrul Finantelor, scrie Mediafax.
"Se vor lua masuri pentru reducerea la nivelul aparatului central al institutiilor publice cu 15% a numarului de personal, pe medie, si a cheltuielilor cu bunurile si serviciile", a spus Chitoiu.

Intrebat daca acest lucru inseamna ca vor fi efectuate restructurari, ministrul a raspuns afirmativ.

"Fiecare ordonator de credit a avut obligatia sa faca o analiza a activitatii aparatului central. S-ar putea sa fie structuri unde e nevoie de o reducere mai mare, alte structuri sa aiba nevoie sa angajeze personal. De aceea, 15% reprezinta o medie de reducere a personalului la nivelul aparatului central. Este o reducere din punct de vedere al numarului de personal, a posturilor bugetate, pentru ca sumele disponibile care raman la nivelul ordonatorilor de credite pot sa le utilizeze pentru acordarea de suplimente pentru ceilalti salariati. S-ar putea ca in unele ministere sa fie si concedieri, deci reduceri ale numarului de personal, dar nu semnificative, pentru ca sunt foarte multe posturi la nivelul administratiei centrale care sunt vacante, bugetate, dar neocupate", a spus Chitoiu.

In urma cu trei saptamani, surse oficiale au declarat ca premierul Victor Ponta a cerut ministrilor sa prezinte propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielilor cu personalul si a cheltuielilor cu bunuri si servicii, solicitarea fiind formulata in sedinta de miercuri a Guvernului.

Surse au declarat atunci ca posturile vacante din administratie nu au mai fost bugetate in acest an prin legea bugetului, astfel ca reducerea cu 15% a costurilor de personal va putea fi operata prin taieri ale cheltuielilor salariale, prin disponibilizari sau prin cele doua masuri combinate.

Premierul Ponta a declarat atunci ca reducerea cu 15% a cheltuielilor de personal poate presupune si diminuari ale numarului de posturi "ocupate inutil".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri