Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, joi, la Craiova, ca saptamana viitoare va incepe privatizarea Plafar si Sanevit Arad, care vor fi urmate de santierele navale de la Mangalia, transmite corespondentul Mediafax.
"Saptamana viitoare vom incepe sirul de privatizari. Avem deja o lista pe care o vom supune Guvernului spre aprobare, la nivel de memorandum si apoi vor incepe privatizarile lor. Vom incepe cu Plafar si Sanevit. Vom continua probabil cu santierele navale de la Mangalia, cele care sunt in proprietatea statului. Peste cateva saptamani vom prezenta planul de reorganizare pentru Oltchim, urmat de privatizare. Saptamanile care urmeaza voi avea consultari cu sase -sapte firme interesate pentru privatizarea Oltchim, firme care sunt din toate colturile lumii, dar si din Romania", a declarat Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei a anuntat ca pe langa privatizari intentionaeza sa propuna angajari in industra de aparare.
"De asemenea, vom prezenta caietul de sarcini pentru parteneriatul de la Cuprumin si vom propune Ministerului Finantelor o solicitare de a permite angajarea catorva sute de persoane in industria de aparare, unde am evaluat portofoliul de comenzi si exista semne ca putem dezvolta aceasta industrie", a afirmat Vosganian.

Ministrul Economiei a adaugat ca a fost reevaluata taxa pe valoare adaugata pentru Mechel.

"In urma interventiilor pe care Miniserul Economiei le-a facut, ca purtator de cuvant al industriei romanesti, Ministerul Finantelor a reevaluat taxa pe valoare adaugata pentru Mechel si exista sume de ordinul zecilor de milioane de lei care trebuie inapoiate Mechel cu destinatia Mechel Campia Turzii, ca primele sume au plecat astazi de dimineata si, in discutia pe care am avut-o cu actionariatul, a rezultat ca aceste sume vor fi alocate pentru plata salariilor in asa fel incat litigiul de munca de acolo sa incheie", a mai spus Vosganian.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri