Capitalul social subscris la firmele cu capital strain a totalizat, in prima luna a acestui an, 83,49 milioane de euro, fata de 206,6 milioane de euro in perioada similara a anului trecut, reiese din datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC). In luna ianuarie au fost infiintate 769 de societati comerciale, cu un capital social subscris de 3,8 milioane de euro, in timp ce in aceeasi luna a anului trecut au fost create 577 firme noi, cu un capital de 3,02 milioane de euro. Italia conduce in clasamentul tarilor de rezidenta a investitorilor in firmele cu participare straina la capital, cu 193 societati nou-infiintate, urmata de Germania cu 106 companii si Ungaria (48 de firme noi).

Cei mai multi bani au venit insa din partea investitorilor austrieci, care au subscris 37,3 milioane de euro, a celor britanici - 15,4 milioane de euro si olandezi - 11,9 milioane euro. Cu toate acestea, Olanda ramane in fruntea tarilor de rezidenta a investitorilor, detinand 20,2% din capital, pe pozitiile urmatoare plasandu-se Austria (16,7%) si Franta (14,35%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri