Comisarii de la Garda Financiara au suspendat, joi, greva generala, dupa trei ore de discutii cu ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu. Presedintele Federatiei Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat, pentru Rompres, ca a fost creata o comisie mixta formata din reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, ai Garzii Financiare si ai sindicalistilor care sa identifice pana la 1 iulie modalitati de rezolvare a revendicarilor grevistilor.

"Greva se suspenda pana la data de 2 iulie, cand vom face o noua analiza, sa vedem daca programul de solutionare al revendicarilor se respecta", a spus Oprescu. El a mentionat ca functionarii publici trebuie motivati financiar pentru a nu se ajunge la evaziune fiscala si a reiterat necesitatea sanctionarii aspre a celor care "cad prada fenomenului de evaziune fiscala", admitand ca aceste sanctiuni trebuie sa creasca.

Comisarii de la Garda Financiara s-au aflat in greva generala timp de mai multe zile si au solicitat plata orelor suplimentare si modificarea statutului functionarului public. Potrivit presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, o zi de greva la Garda Financiara a adus prejudicii statului de circa un milion de euro, pe de o parte, din amenzi si confiscari si, pe de alta parte, din prejudiciile constatate de acestia.

SNFP a solicitat, la sfarsitul saptamanii trecute, demiterea ministrului finantelor publice, Sebastian Vladescu, pe motiv ca "nu a respectat prevederile legale care vizeaza activitatea Garzii Financiare, aducand prejudicii majore bugetului de stat si activitatii acestei institutii". SNFP motiva acest lucru prin "refuzul" lui Vladescu de a promova si transmite proiectul de act normativ in ceea ce priveste statutul functionarilor publici la nivelul Guvernului , precum si prin refuzul de a se intalni cu reprezentantii protestatarilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri