Romania ar putea deveni, intr-un viitor apropiat, prin urmarea strategiilor nationale, autonoma energetic, si ar putea sa joace un rol cheie ca producator de energie in zona Europei de Sud-Est, a precizat, joi, Iulian Iancu, presedintele Comitetului National Roman al Consiliului Mondial al Energiei, la conferinta de prezentare a Forumului Regional al Energiei.

"Romania are nevoie de 10 miliarde de euro pentru a acoperi toata gama de proiecte din sectorul energetic cuprinse in Strategia Nationala de Politica Energetica. in primul rand, trebuie cautate sursele de finantare pentru construirea Unitatii 3 si Unitatii 4 de la Centrala Nuclear Electrica de la Cernavoda. in acest moment, la nivel mondial, se poate vorbi de sfarsitul erei petrolului. La nivel mondial rezervele estimate sunt de 1.000 miliarde de barili de petrol, in timp ce rezervele Romaniei sunt de un miliard de barili'', a declarat, citat de Rompres, Iulian Iancu.

Cea de a-VIII-a editie a Forumului Regional al Energiei, ce se va desfasura in perioada 11-15 iunie la Neptun, sta sub sloganul "Politici si Strategii pentru dezvoltarea durabila a energiei''. Acest mesaj doreste sa sublinieze ca, avand la baza tehnologiile descoperite pana in prezent, a venit momentul ca acestea sa fie puse in practica printr-o actiune comuna a tarilor europene si nu numai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri