Ministerul Economiei va muta unele reprezentante comerciale din cateva state europene spre tari ca Vietnam, Indonezia, Brazilia sau Mexic, a declarat joi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, intr-o conferinta de presa.
"Nu putem extinde reteaua numeric (din cauza reducerii in ultimii ani a numarului de angajati - n.r.). Mai mult de jumatate din glob, tari din Africa, Australia, parte din Asia si America Latina, nu este acoperit", a afirmat Vosganian, citat de Mediafax.

El nu a mentionat din ce tari vor fi relocate reprezentantele comerciale.

Vietnamul si Indonezia se numara printre tarile cu cel mai ridicat ritm de crestere economica din lume, mult superior Romaniei, iar Brazilia a obtinut in ultimii ani tot mai multa influenta la nivel mondial ca urmare a dezvoltarii economice accelerate.

Aproximativ 70% din comertul exterior al Romaniei se deruleaza in prezent pe relatia cu statele Uniunii Europene. Statele UE domina si topul investitiilor straine in Romania, in frunte plasandu-se Olanda, Austria, Germania, Franta, Italia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri