Sprijinul acordat fermierilor tineri pentru instalarea la tara ar putea creste de la 40.000 de euro la 70.000 de euro, iar subventia pe hectar va fi mai mare cu 25% pentru o suprafata de maxim 25 de hectare, timp de cinci ani, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Pentru instalarea tinerilor fermieri au existat peste 25.000 de solicitari, dar fondurile disponibile au ajuns doar pentru 8.500 de fermieri. Sprijinul presupunea acordarea a 40.000 de euro, suma nerambursabili pentru instalarea in mediul rural, scrie Mediafax.

"Vrem ca in viitoarea programare financiara sa marim acest sprijin de la 40.000 de euro la 70.000 de euro si sa marim alocarea financiara astfel incat cat mai multi fermieri tineri sa se instaleze in mediul rural", a spus Constantin.

Tanarul fermier este o persoana cu varsta sub 40 de ani si care desfasoara o activitate agricola.

"Daca pana acum nu exista o diferentiere intre tanarul fermier si un fermier care primea un sprijin pe suprafata de 139 de euro pe hectar, in viitoarea programare fermierul tanar va primi pentru cinci ani, pentru primele 25 de hectare, o suma marita cu 25%. Astfel acesta va fi stimulat sa lucreze si sa aiba un avantaj la inceperea activitatii agricole", a afirmat Constantin.

Viorel Matei, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli (FNPAR), a declarat ca se discuta de multa vreme despre stimularea tinerilor fermieri pentru a se instala la sate, insa ar trebui in primul rand sa fie stimulata creditarea pentru infiintarea acestor ferme, respectiv bancile sa acorde imprumuturi cu dobanzi mai mici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri