Producatorii de electricitate in panouri solare ar putea sa nu mai aiba voie sa instaleze unitatile pe terenuri agricole, aceasta urmand sa fie una dintre modificarile care vor fi aduse legii de promovare a energiei regenerabile, a declarat ministrul delegate pentru Energie, Constantin Nita, potrivit Mediafax.
Prevederea ar putea fi introdusa intr-o ordonanta de urgenta de amendare a legii care promoveaza schema de sprijin pentru energia regenerabila.

"Saptamana viitoare dam drumul la ordonanta de urgenta. Vor fi unele modificari, pentru ca am primit mai multe propuneri interesante. De exemplu, de ce sa punem panouri fotovolatice pe terenurile agricole?", a afirmat Nita.

Intrebat ce se intampla cu investitorii si companiile care au cumparat deja terenuri pentru dezvoltarea unor proiecte fotovoltaice, Nita a raspuns: "sa fie sanatosi!".

Pentru producerea unui MW prin panouri solare sunt necesare 2 hectare de teren.

Ordonanta de urgenta despre care Nita spune ca va fi aprobata saptamana viitoare are mai multe prevederi care au nemultumit investitorii in productia de energie din surse regenerabile. Cea mai importanta prevedere este amanarea acordarii unuor certificate verzi pentru producatori, pentru o perioada de cativa ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri