Guvernul va sesiza Directia Nationala Anticoruptie (DNA) acuzand nereguli comise in perioada 2010-2012 la complexele energetice Rovinari, Craiova si Turceni, precum si la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, in urma unui control efectuat la nou-infiintatul Complex Energetic Oltenia.
Inspectorii guvernamentali reclama majorarea ilegala, cu peste 20% din valoarea initiala, a valorii contractelor de achizitie publica si arata ca, in perioada verificata, la nivel acestor companii au fost incheiate un total de 76 contracte de sponsorizare de peste 19 milioane lei.

Conform notei de control, CE Turceni a incheiat 32 contracte de sponsorizare pentru 458.949 lei, CE Craiova a incheiat 10 contracte pentru 1,68 milioane lei, iar CE Rovinari a incheiat 34 contracte pentru 16,9 milioane lei.

In aceeasi perioada, CE au incheiat 19 contracte pentru servicii de asistenta juridica in baza carora carora, pana in noiembrie 2012, au fost efectuate plati de 1,1 milioane lei.

O alta concluzie este ca, desi legislatia interzicea companiilor de stat sa achizitioneze autoturisme, aceste companii au facut astfel de achizitii.

Complexul Energetic Oltenia a fost infiintat anul trecut prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari si Turceni si a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri