Venitul minim garantat (VMG) ar putea fi majotar cu 8,5 la suta, incepand din luna iulie, si cu 4,5 la suta, din ianuarie anul viitor, potrivit unui proiect de act normativ, publicat, vineri, pe site-ul Ministerului Muncii.
Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) a lansat in dezbatere publica un proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru modificarea Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat si a Legii nr.277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, in vederea reglementarii masurilor speciale destinate beneficiarilor acestor legi pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare determinate de cresterile prognozate de preturi la energie electrica si la gaze naturale.

Proiectul de act normativ prevede majorarea nivelului venitului minim garantat cu 8,5 la suta, incepand cu luna iulie 2013, si cu 4,5 la suta, incepand cu ianuarie 2014, noteaza Mediafax.

Totodata, documentul pus in dezbatere publica mai prevede majorarea limitei de venituri pana la care se acorda alocatia pentru sustinerea familiei de la 370 lei pentru un membru de familie la 530 lei pentru un membru de familie, cu mentinerea a doua intervale de venituri 0 - 200 de lei/ persoana si 201 - 530 lei/ persoana, dar si a cuantumului alocatiei cu 30 la suta, incepand cu drepturile aferente lunii iulie.

Pentru persoanele sau familiile cu drepturi de ajutor social stabilite anterior lunii iulie 2013, respectiv lunii decembrie 2013, au fost prevazute masuri tranzitorii constand in acordarea diferentei de sume dintre nivelul stabilit anterior si noul nivel al venitului minim garantat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri