Premierul Ponta si proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, au discutat vineri, la Palatul Victoria, propuneri de optimizare a costurilor de productie la ArcelorMittal Galati, seful grupului siderurgic declarand ca asteapta sa fie gasite solutii sustenabile in domeniul energiei.
Lakshmi Mittal, proprietarul, presedintele si directorul general al ArcelorMittal, a venit la Guvern pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre pretul energiei, seful Guvernului anuntand anterior ca acesta este preocupat de pozitia pe care Romania o va avea in acest sens la urmatorul Consiliu European pe teme energetice.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, citat de Mediafax, cu ocazia acestei intrevederi, in contextul analizei privind activitatea grupului ArcelorMittal in Europa, au fost discutate unele propuneri privind cresterea eficientei activitatii la ArcelorMittal Galati, intre care solutii de optimizare a costurilor de productie.

"Presedintele ArcelorMittal a exprimat speranta ca mediul investitional din Romania isi va pastra atractivitatea si ca vor putea fi identificate solutii sustenabile, in mod special, in domeniul energiei. Primul-ministru Victor Ponta a afirmat sprijinul Guvernului roman pentru o activitate eficienta si pe termen lung a grupului ArcelorMittal in Romania, precum si interesul Romaniei de a consolida atributele sale competitive privind investitiile straine, in particular in domeniul industriei siderurgice", se arata in comunicat.

Totodata, conform sursei citate, primul-ministru l-a asigurat pe presedintele ArcelorMittal ca va avea in atentie si in acest context "problemele semnalate si implicatiile asupra competitivitatii, prezentate in cursul intalnirii".

In cadrul intalnirii, premierul Ponta a amintit de abordarea problematicii energiei cu prilejul reuniunii de saptamana viitoare a Consiliului European, context in care vor fi abordate si implicatiile acestor politici asupra altor sectoare, in mod special industriile energo-intensive europene.

La intalnire a participat si Dan Nica, ministru pentru Societatea Informationala si deputat de Galati.

Joi sera, premierul Ponta a anuntat ca se va intalni, vineri, cu presedintele companiei ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, care va veni la Bucuresti la invitatia sa, preocupat fiind fata de pozitia pe care Romania o va avea la urmatorul Consiliu European, dedicat problemelor din sectorul energetic.

"Ma intalnesc cu domnul Mittal, care vine in Bucuresti la invitatia mea. Mittal, ca toti producatorii din Uniunea Europeana, are o mare preocupare fata de deciziile pe care Uniuea Europeana le va lua la Consiliul European pe energie. Ei spun asa: Europa, daca nu reduceti preturile la energie si continuati sa le cresteti, nu mai suntem competitivi, ne ducem in China, in Africa, in alta parte, pentru ca in Europa nu mai suntem competitivi", a spus Ponta, la postul public de televiziune.

El a precizat ca il va informa pe seful ArcelorMittal despre pozitia pe care Romania o va sustine la Consiliul European.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri